in

Афганистанската авиация ликвидира 80 джихадисти

Снимк: БГНЕС

Авиацията на Афганистан ликвидира около 80 джихадисти от терористичната групировка „Ислямска държава11 през последните 48 часа, това съобщи телевизия „Толо нюз“, позовавайки се на Министерството на отбраната.

Ударите на авиацията бяха нанесени в провинциите Гор и Нангархар. Мехщувременно военният министър и началникът на Генщаба на страната подадоха оставки заради нападението на джихадистите срещу военна база в северен Афганистан, при която загинаха над 100 войници.

Според експертите напоследък се наблюдава засилване на позициите на екстремистите в източните и южните афганистански провинции, а радикалните групи все по често

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов