in

Близо 200 души са се отзовали на призива за даряване на кръв за тежко пострадалото момче от Варна

Над 160 души до момента са се отзовали на призива на близките на 14-годишното дете, пострадало от волтова дъга при Локомотивното депо във Варна.

Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна д-р Жанина Йорданова, директор на Районен център по трансфузионна хематология във Варна. „До момента са прегледани над 160 души, те чакат да дарят кръв. Продължаваме работа“, каза още д-р Жанина Йорданова.

Припомняме, че 14-годишното момче, пострадало при възникнала волтова дъга в района на Локомотивното депо в събота, е с над 60% изгаряния и е настанено във Военноморска болница – Варна. Лекарите се борят за живота му. Пострадалото дете е в медикаментозна кома и се нуждае спешно от кръвопреливане.

Близките призовават всички, които са в добро здравословно състояние, да дарят кръв, независимо от кръвната им група. Кръвният център във Варна се намира в двора на болница „Света Анна“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов