in

Отложиха делото срещу шофьора убиец на 23-годишния Никола на АМ „Хемус“

Делото срещу Бейтула Исмаил, който уби на пътя 23-годишния Никола Терзиев, беше отложено от Варненския окръжен съд заради липса на експертиза. Следващото заседание е насрочено за юни.

28-годишният Бейтула Исмаил е обвинен в това, че на 28 август миналата година при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на друг водач. Катастрофата е станала на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна, преди входа на града, предаде „Дарик“.

Загиналият е 23-годишният Никола Терзиев. Като разносвач на храна към варненска пицария той тръгнал към поредната си поръчка. Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили, пресветвайки с фаровете, за да му дадат предимство. Той се е движил с 215 км/час при разрешена в този участък скорост от 80 км/ч.

Бейтула застигнал колата на Никола, а високата скорост не му позволила да владее автомобила си и той започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали и успял да достигне до 145 км/ч. Ударил и изблъскал колата на Никола, която разкъсала металната мантинела, преобърнала се и паднала по таван на пътното платно.

Никола е починал на място, а според съдебно-медицинската експертиза смъртта му е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов