in

Хърватски град иска побратимяване с Варна

Варна да се побратими с хърватския град Сплит – това предложение отправи днес към кмета на Варна Н. Пр. Лйерка Алайбег, посланик на Република Хърватия в България.

„Има много общи характеристики между двата града – в сферите на образованието, културата, икономиката, затова подкрепих тази идея, която се вписва в програмата ни за развитие на регионалното сътрудничество“, кметът на Варна.

„Варна е културно средище и много интересен град, затова съм сигурна, че е налице пълен потенциал за изграждане на добри двустранни взаимоотношения със Сплит“, каза и Н. Пр. Лйерка Алайбег. По време на срещата тя бе запозната с титлата Европейска младежка столица. Г-жа Алайбег прояви специален интерес към добрите практики на Община Варна, свързани с реализирането на европейски проекти.

Изразено бе общото становище, че Варна може да бъде полезна в споделянето на опит за привличане на европейско финансиране за развитието на града. Първа стъпка към по-активното сътрудничество ще бъде организирането на изложба, която ще представи културните връзки и традиции между България и Хърватия през вековете.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов