in ,

Дом край морето не е по джоба на всеки: Къде във Варна къщите са най-евтини

Хубава къща с двор край морето не е по джоба на всеки, а който търси по-евтина къща във Варна, може да я намери в Аспарухово. Това коментират брокерите в града, цитирани от „Монитор“.

Най-скъпите имоти от сегмента във Варна са в близост до Морската градина и в центъра.

Най-високата оферта през последните години бе за триетажен дом в Гръцката махала. Къщата беше паметник на културата, разположена на централен булевард в историческата част на града. Сумата за нея бе над 2 млн. евро. Сега офертите между 100 000 и 400 000 евро в луксозния сегмент за къщи във Варна са повече от дузина в центъра на града, а в атрактивните райони с гледка към морето са около 20, коментират още брокерите.

Повечето са ново строителство и се предлагат напълно обзаведени, с отлично поддържани дворове.

Лукс има във вилните зони – Ален мак, Траката и Евксиноград. Офертите са от 50 000 до 150 000 евро в „Акчелар”, „Боровец”, „Зеленика” и „Изгрев”. Предложенията под 50 000 евро в града са за стари имоти с малка площ. Къщи с изглед към морето на ниски цени във Варна могат да се намерят в Аспарухово и Галата.

Към къщи във Варна интерес проявяват както българи, така и много чужденци. Руснаците са основни купувачи на престижни имоти в града. Имащите доходна работа в чужбина нашенци също инвестират в стойностна недвижимост.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов