in

Руски изтребител профуча на косъм от американски самолет над Черно море

Снимка: 168chasa.bg

Руски изтребител Су-27 отново прелетя опасно близо до американски патрулен самолет за борба с подводници „П-8А Посейдон” в небето над Черно море, съобщи американският канал „Фокс нюз”, цитиран от „Монитор“.

Руското военно министерство също потвърди, че руският изтребител е извършил „визуална идентификация на американски разузнавателен самолет” над неутрални води в Черно море. „Срещата” е станала на около 160 км от Крим. Това е втори подобен случай за тази седмица.

Според информирани източници, руският самолет е прелетял на 12 метра от американския P-8 Poseidon. На 9 май руски изтребител прелетя на по-малко от 7 метра от американски самолет от същия вид, извършващ обичаен патрулен полет.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов