Изнасилвач и скандален строителен фараон се радват на живота, пуснати предсрочно от затвора във Варна

Изнасилвач, скандален строителен предприемач и рецидивист излязоха предсрочно от варненския затвор заради добро поведение. Тримата вече се радват на живота на свобода, след като бяха освободени условно от Окръжния съд в морската столица.

Магистратите обаче не проявиха снизхождение към убиец, на когото му остават повече от три години до изтичане на наказанието, съобщава “Дарик”.

44-годишният изнасилвач Станислав Стефанов изтърпяваше наказание от 2 години и 8 месеца в затворническото общежитие в село Разделна. Зад решетките той попадна заради сексуално посегателство над възрастна психично болна жена.

На 19 май 2015 г. в родния си град Суворово строителният работник Стефанов, който има две деца и е разведен с жена си, изпил голямо количество алкохол пред хранителен магазин. В близост до него се намирал домът на жертвата му, която страдала от шизофрения и за нея се грижила друга жена. Около 15:30 ч. тя обаче напуснала къщата и това било забелязано от Стефанов. Той се промъкнал в стаята на пострадалата и я изнасилил, причинявайки й разкъсвания. От болките жената започнала да вика силно и била чута от съседи, които успели да задържат пияния изнасилвач.

Стефанов получи от Районния съд в Девня наказание от 4 години, което обаче беше намалено, тъй като процесът протече по съкратената процедура. Така по-малко от 2 години след извършването на престъплението той вече се радва на свободата си. Зад решетките изнасилвачът е работил като чистач и не е имал нарушения на дисциплината.

Скандалният строителният предприемач Валери Господинов, който има няколко присъди заради десетки измамени клиенти, също излезе по-рано от затвора. 63-годишният управител на фирмата „Евробилд” изтърпяваше наказание от 40 месеца, от които си спести последните 16.

Неговата последна присъда беше постановена през февруари миналата година за присвояване на 100 000 лева от петима души, на които продавал жилища на „зелено”, но не завършвал сградите. В началото на 2013 г. Господинов се размина само с условна присъда за това, че по същата схема ужили 11 клиенти с общо над 315 000 лв.

Рецидивист също вече се радва на свободата си, след като беше пуснат предсрочно година и 8 месеца преди изтичане на наказанието му. 47-годишният Злати Петров излежаваше във варненския затвор присъда от 8 години, наложена му за грабеж на таксиметров шофьор от Добрич, извършен заедно с още двама мъже.

Нападателите заплашили жертвата си нож и я накарали да ги откара с автомобила си до село Батово. Там му отнели вещи за близо 1000 лева и го изоставили вързан за дърво. По време на престоя си зад решетките Петров, който е от турски произход и родом от добричкото село Крушари, е успял да завърши 4. клас и е работил като бръснар.

Варненският окръжен съд отказа да пусне предсрочно на свобода осъден за убийство. 31-годишният Акиф Акиф търпи наказание от 13 години затвор за удушаването на своя колега Димитър Сивков. Двамата работили заедно в строителството, а жертвата дължала пари на убиеца, който на 20 февруари 2008 година решил да си ги потърси, понеже очаквал да става баща. Посетил Сивков в квартирата му в Добрич и след запой с водка и вино между тях възникнало спречкване. Акиф ударил и започнал да души 50-годишния мъж, който прихърквайки паднал на леглото. За да е сигурен, че жертвата му няма да оживее, убиецът взел прах за пране и сипал от него в устата, по очите, носа, лице и тялото на колегата си. При извършване на престъплението Акиф е бил с 4,5 промила алкохол. Той има завършен само първи клас.

Според справката на затворническата администрация зад решетките Акиф е преосмислил начина си на живот. Въпреки това съдът отказа да го пусне на свобода повече от 3 години по-рано, тъй като това би се приело като безнаказаност.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Влезе в сила строителната забрана за курортите край Варна

Снимка: daskalo.com

Колко провадийци гласуваха на местния референдум вчера