in ,

Спецоперация във Варна! Икономическа полиция погна търговците

Стоки за над 179 000 лв. бяха иззети при специализирана операция в магазин за дрехи и аксесоари във Варна, съобщиха от ОДМВР – Варна, за „Нова Варна“.

На 12.05. т.г., в търговски обект, намиращ се на ул. Мусала в гр. Варна, от служители на отдел Икономическа полиция при ОДМВР – Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост. В хода на операцията са установени различни стоки (дрехи, чанти, куфари и колани) на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 179 500 лв. Образувано е досъдебно производство срещу съдържателката на търговския обект – С.М. (36 г.) от Плевен, неизвестна на МВР. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Стоки за 15 000 лв. бяха иззети при специализирана операция в търговски обекти в Централен кооперативен пазар във Варна

На 11.05. т.г., на територията на Централен кооперативен пазар – Варна, от служители на отдел Икономическа полиция при ОДМВР – Варна, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления против интелектуалната собственост. В хода на операцията са проверени различни търговски обекти, като в три от тях са установени стоки (дрехи, спортни стоки, обувки) на различни търговски марки без необходимата документация за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. Иззетите стоки са на обща стойност около 15 000 лв. Образувани са досъдебни производства срещу съдържателите на търговските обекти – една жена и двама мъже: А.Ш. (36 г.) от Велинград; В.Р. (37 г.) от Варна и Б.С. (30 г.) също от Варна. Тримата не са известни на органите на реда. За случаите е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов