in ,

Дом „Гаврош“ във Варна вече е история

Кадър: БНТ2

Социалните услуги „център за работа с деца на улицата” и „приют” за деца. които се предоставяха в Дом „Гаврош“ във Варна да бъдат закрити, решиха днес съветниците от ПК „Социални дейности и жилищна политика”, предаде Радио Варна.

Двете услуги се преобразуват в една нова. наречена „кризисДомен център за деца”. Сменя се и мястото – отул. „Войнишка“ №3 на ул. „Петко Стойнов“ №7. в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”. Капацитетът на новата социална услуга е 20 места, с 15 по-малко от сегашните, а дейността остава финансирана от държавата. Децата от Дом „Гаврош“ вече са преместени на новото място – на третия етаж в един блоковете на СУПЦ-то, който е ремонтиран, заяви за Радио Варна заместник-кметът на Община Варна Коста Базитов.

От тук нататък ще се преценява дали Община Варна ще поеме новата услуга след изтичане на договора със Сдружение „Гаврош“ или ще бъде обявен конкурс за избор на външен доставчик. Община Варна планира всички сгради на СУПЦ-то да бъдат преобразувани в комплекс, в който да се предоставят социални услуги, каза още Базитов. В момента се работи и по прехвърлянето на собствеността на сградите от държавна, каквито са в момента – в общинска собственост.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов