Природозащитници на протест срещу строежите по Черноморието

Снимка: "Vlastta"
Снимка: "Vlastta"

Според законопроект инвеститорите ще могат да строят в най-апетитните райони край брега.

реклама

Отново заплаха от застрояване на Черноморието. За това предупреждават природозащитници, които ще протестират тази вечер пред Народното събрание, съобщи “Нова”.

Според тях опасността идва от законопроект, който ще позволи инвеститорите да строят в най-апетитните райони край брега на морето.

Документът удължава срока, в който земеделската земя с променен статут за застрояване трябва да стане отново земеделска. В момента това трябва да се случи до края на май тази година.

Одобреният на първо четене законопроект предвижда този срок да се удължи с още три години. Протестиращите настояват законопроектът да бъде оттеглен.

реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Отговор
  1. Вече никой ”зелен” протест не може да ме убеди в чистите си намерения. Превърнаха се в шайка за оказване на обществен натиск, добре платена от разни фондации!

  2. Поредните протестерски истории на зелените, подплатени с корпоративни интереси.

  3. Със сигурност няма нормален човек в България, който да иска родното ни черноморие да бъде презастроено и залято с бетон. Но като се има предвид, че зад протеста отново стоят платените зелени протестъри съм убеден че имат и други интереси, a не само опазването на природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Скандални разкрития! Как се прави операция без съгласие в България! (ВИДЕО)

Извадиха 6-килограмов тумор от корема на жена във Варна