in

Бургаският окръжен съд ще реши до месец виновен ли е Петър Низамов – Перата (ВИДЕО)

Прокуратурата иска 2 години затвор за Петър Низамов – Перата заради ареста на мигранти със свински опашки. Бургаският окръжен съд ще реши до месец виновен ли е Низамов, предаде NOVA.

Арестът със свинските опашки беше извършен миналия април край границата с Турция. За случая Петър Низамов беше съден, но оправдан от Районния съд в Бургас. Прокуратурата обаче иска наказание, а Низамов твърди, че е невинен.

Държавното обвинение иска 2 години затвор за Низамов. Имало доказателства, че в деня на задържането на бежанците, е носил пистолет и нож, че именно неговият глас се чува на записа, разпространен в социалната мрежа.

Пред окръжните съдии пък Петър Низамов заяви, че е негов дълг да защитава българската граница. Той разказа, че патрулите по границата продължават.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов