in

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа издирван с ЕЗА българин

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде задържан издирван с ЕЗА българин от гръцките власти на остров Крит бе уважено днес, 19 май 2017 г., от състав на Варненския окръжен съд.

35-годишният Мирослав С. от Кърджали бил обявен за международно издирване на основание Европейска заповед за арест, издадена с решение на тричленен състав на Апелативния съд на остров Крит, Република Гърция. На 18 май 2017 г. той бил установен на територията на Трето РУ на МВР във Варна.

Обвиненията срещу него са за четири отделни умишлени престъпления – отглеждане на растения от семейството на канабиса, притежаване на наркотични средства, продажбата им и купуването им. В Република Гърция тези престъпления се наказват с лишаване от свобода с максимален срок до 20 години. Те са наказуеми и по българското законодателство – по член 354а, ал. 1 до ал. 3 от Наказателния кодекс.

В искането Окръжната прокуратура сочи, че е налице реална опасност Мирослав Семерджиев да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е лоши характеристични данни и данни за осъждания, по които вече е реабилитиран.
Състав на Варненския окръжен съд му наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 40 дни, която може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов