in

Министърът на туризма проведе среща с кмета на Община Варна

Снимка: bnr.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Община Варна обсъдиха предприетите мерки за гарантиране на нормалното протичане на летния сезон в региона.

Двамата коментираха и възможностите на Варна за развитие на културно-историческия и балнео- и СПА туризма. Николина Ангелкова посочи, че на територията на общината успешно могат да се комбинират няколко вида туризъм. Тя коментира още, че през 2016 г. в цялата област са пренощували над 1,1 млн. лица, което в сравнение с 2015 г. е ръст от 21,3%.

Иван Портних съобщи на министъра, че общината е предприела необходимите действия, за да се осигурят задължителните дейности като осигуряване на спасителни постове, медицинско обслужване и почистване на плажовете, които имат посетители, но са останали без стопани.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов