in

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 44-годишен мъж за манипулиране показанията на електромер

Случаят е от 17 май миналата година в местност „Евксиноград“. Тогава служители на охранителна фирма получили алармен сигнал за отворено електрическо табло в района, като при проверка на място забелязали табло с липсващ електромер и подсъдимия 44-год. мъж, който с кутия в ръка влизал в спрян наблизо автомобил.

Охранителите установили, че автомобила и лицата в него не са представители на фирмата-доставчик на енергия и уведомили полицията. Бил извършен оглед на местопроизшествието и иззети дактилоскопни следи.

В съдебна зала 44-годишният мъж призна вината си за това, че осъществил неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия. Чрез оказаното от него механично разкъсване на пломбите на електромера и поставянето на допълнителен проводник, създал условия за непълно отчитане на потребената енергия с около 40% по-малко от действително консумираната. Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от НК.

44-год. мъж е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов