in

Котка стана част от екипажа на руски военен кораб

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник.

Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те.

Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб.

Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

Източник: БГНЕС

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов