in ,

Mайки от Варна негодуват – вижте защо

Недоволни родители се обърнаха към „Нова Варна“, с цел да припомним и да дадем по-голяма гласност на проблем, с който отдавна се борят.

Майки на деца, живеещи в ж.к. Победа, район Младост, във Варна се оплакват от факта, че дворът на „Профилирана техническа гимназия“ е заключен в извън работно време и по този начин техните деца губят място, където да спортуват.

Частна охранителна фирма се грижи в дворa на училището да не се допускат външни хора, а по думите на една от нашите читателки, изпълнявайки задълженията си, служителите на фирмата си позволяват да се държат арогантно.

От училището обясниха за „Нова Варна“, че от 2016 година, откакто съществува проблемът, до днес, са проведени няколко срещи с различни представители на живущите, включително и с представители на кметство Младост.

Ръководството на училището разясни, че територията на гимназията не е обществен парк и мерките, предприети за ограничаване на достъпа на външни лица, са в изпълнение на разпореждания на МОН.

Въпреки въпросните разпореждания на МОН, недоволните родители не се отказват от исканията си и продължават да търсят срещи с ръководството на учебното заведение, с цел да постигнат компромисен вариант, при който на децата им да бъде позволено да спортуват в двора на училището.

Освен към училищното ръководство преди време те са се обърнали за съдействие към омбудсмана и Министерството на спорта.

Публикацията  е по сигнал на Даниела Остранджийска

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов