in

Фейсбук разглежда всяка седмица по над 6,5 милиона съобщения, свързани с възможни фалшиви профили

Фейсбук разглежда всяка седмица по над 6,5 милиона съобщения, свързани с възможни фалшиви профили, предаде Ройтерс, като се позова на британския в. „Гардиън“.

Изтекли документи, цитирани от изданието, показват, че според Фейсбук видеоматериалите с насилствена смърт, макар и отбелязвани като смущаващи, не трябва непременно да бъдат изтривани, тъй като могат да помогнат за привличане на по-голямо внимание към въпроси като психическите заболявания.

Според Фейсбук някои снимки на несексуално физическо насилие и тормоз над деца не трябва да бъдат изтривани или „повлиявани“, освен ако не съдържат „садистичен“ или възхваляващ елемент.

Документите разкриват, че Фейсбук ще позволява на хората да предават на живо опити за самонараняване, защото „не иска да цензурира или наказва хора, които са в страдание“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов