in

Варненската прокуратура протестира срещу мярката „Домашен арест“ спрямо мъж, държал с цел разпространение 46 кг хероин

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе незабавно протест срещу взетата от състав на Варненския окръжен съд мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо 35-годишния Радко М., обвиняем за държане без надлежно разрешение с цел разпространение на 46,305 кг хероин. Това предадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна, за „Нова Варна“.

Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема изводите на съда, който с определението си счита, че не може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Радко М. към намерените в багажник на лек автомобил значителни количества хероин, както и че не съществува опасност обвиняемият може да се укрие.

В съдебната зала прокурорът от Окръжната прокуратура във Варна заяви, че от намерените и иззети 46,305 кг хероин могат да се приготвят 46 000 дози, всяка с цена 30 лева.

Според държавното обвинение стойността на хероина на уличния пазар на наркотици надхвърля сумата от 1 милион лева. Поради тежестта на престъплението и особено големите размери на откритите наркотици предстои деянието да бъде преквалифицирано по член 354а, ал. 2, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

На 20 май 2017 г. в багажник на автомобил, паркиран на крайезерния път край Варна, бяха открити 46,305 кг хероин. Високорисковото наркотично вещество било разпределено в 94 пакета, всеки по около 500 грама.

Веднага след намирането на хероина Окръжната прокуратура във Варна предприе незабавно за разследването на престъплението и доказване на авторството на престъплението в тясно сътрудничество със служителите на ОД на МВР във Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов