in

Кървава нощ в Манчестър: Десетки убити и ранени след взрив на концерт на Ариана Гранде (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Взрив по време на концерт на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър. Има жертви и ранени, съобщава Ройтерс, цитирана от NOVA.

ксплозията е станала малко преди 00:33 българско време, на финала на концерта на Ариана Гранде. От полицията в града съобщиха, че е потвърдена смъртта на 19 души, а около 50 други са ранени. Пострадалите са настанени в шест болници в района на Манчестър.

„Приемаме ситуацията за терористичен акт“, уточниха от полицията.

Британският северозападен антитерористичен отдел също третира взривовете в Манчестър като терористичен акт, предаде ВВС.

„Ройтерс“ цитира представители на американските власти, пожелали анонимност, според които става дума за самоубийствена атака. CNN съобщава, че мъж, заснет на мястото на трагедията, е идентифициран като възможното камикадзе.

Концертът снощи беше първият от общо трите, които американската певица Ариана Гранде е планирала във Великобритания. На шоуто са присъствали основно тийнейджъри.

Снимка: Dailymail

Организаторите на концерта съобщиха, че взривът е станал извън залата, в която се е провеждал концерта – „на публично място, докато хората са напускали залата“.

В социалните мрежи се появи видео, на което се чува звука от експлозията:

Десетки хора споделят в мрежата снимки на техни приятели и близки, които са в неивестност след концерта. Властите съобщи, че всеки, който търси информация за свой близък, може да се обади на спешния телефон: 0161 856 9400.

„Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха“, каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс.

„Беше наистина огромна експлозия – блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе

В официално изявление британският премиер Тереза Мей осъди „отвратителната терористична атака“. „Работим по установяването на пълните детайли относно това, което е смятано от полицията за отвратителна терористична атака“, заяви тя.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов