in

Община Каварна продава на търг колата си с автографи на рок легенди (СНИМКИ)

Общинският автомобил „Пежо”, прочул се с това, че в него са оставили автографите си много рок величия, ще бъде продаден на търг, реши Общинският съвет, информира Тopnovini.bg.

Колата бе служебна за бившия градоначалник Цонко Цонев. Общинското „Пежо“ е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори.

Първи през 2008 г. се подписва Алис Купър, който оставя автографа си вдясно от волана. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък – барабанист на “Скорпиънс”, Таря Турунен, Саймън Райт – барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър – бившия вокал на “Рейнбоу”, Джоуи Димайо – басистът на “Меноуър”. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните “Дийп Пърпъл”.

Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев. Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.

На въпрос защо не пътува с популярния автомобил настоящият кмет Нина Ставрева коментира, че в колата са поставили своите подписи редица известни рок музиканти. „Това я прави уникална, изключително ценна и я превръща в музеен експонат. Аз не бих искала да използвам в ежедневието си кола, която притежава такава историческа стойност”, коментира Нина Ставрева.

Предложението на кмета е колата да се продаде в условията на публичен търг с явно наддаване, което да започне от 30 138 лева с ДДС, колкото е изготвената пазарна оценка от оценител.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов