in

Огромен пожар обхвана 27-етажна жилищна сграда в Лондон, вътре има блокирани хора (ВИДЕО на живо)

Снимка: Toby Melville / Reuters

Голям пожар обхвана 27-етажна жилищна сграда в западната част на Лондон. В гасенето на огъня са се включили 200 пожарникари и над 40 пожарни коли, предаде NOVA.

Обитателите на сградата са евакуирани, но според очевидци има хора, блокирани в домовете си.

Тази информация обаче все още не е потвърдена официално от властите.

В блока живеят около 200 души.

Огънят е обхванал цялата сграда и съществува реална опасност от срутването й.

„Основната ни грижа е да потърсим информация за ранени български граждани, ако има такива. Най-обезпокоителното е, че има блокирани вътре в сградата. Задействани са всички процедури, които са необходими в такива случаи”, обясни в „Здравей, България” посланикът ни в Лондон Константин Димитров.

Снимка: Twitter

Той допусна, че ако има блокирани хора вътре, сигурно ще има и сериозно пострадали. Димитров обясни, че на този етап не става въпрос за терористичен акт, а за инцидент от битов характер или авария на газова инсталация.

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов