in

Започва ремонт на пътя Варна – Добрич – Румънска граница

Снимка: dariknews.bg

Рехабилитацията на път 11-29 „Варна – Добрич – границата с Румъния“ започва на 17 юни, съобщиха от Областната управа в Добрич по информация от АПИ, цитирани от БНР.

На символичната първа копка в центъра на добричкото село Стожер се очаква да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, областният управител Красимир Кирилов, депутати, кметове. Ще бъде рехабилитиран участък с дължина 15 километра от второкласния път. Официалният старт на ремонтните дейности ще бъде даден в събота, в 12 ч. 15 мин.

Рехабилитацията на пътя се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ПХ-Добрич“ – гр. Бургас. Общата цена на изпълнение на договора е в размер на 7 111 000 лв., без ДДС. Строителният надзор ще се осъществява от ;;Пътинвест – Инженеринг“ АД – София.

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си. Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА. За реклама: https://novavarna.net/реклама Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов