in

РЗИ: От Златните до Бяла водата става за къпане. Дори и на Офицерския плаж!

Снимка: shenows.com

От Златни пясъци до Бяла морската вода е благоприятна за къпане. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна д-р Катя Янева, директор на Дирекция „Обществено здраве“ към Регионалната здравна инспекция във Варна.

Това показват резултатите от първия мониторинг за сезона, извършен в 23-те плажа по крайбрежието.

„Тази година стартираме успешно, водата за къпане е навсякъде благоприятна, дори и на Офицерския плаж във Варна, където миналата година имаше неблагополучие. Към този момент къпането в зоната на плажа е разрешено“, добави д-р Янева. Тя припомни, че здравната инспекция е отменила заповедта за забрана за къпане в зоната на плажа още през септември миналата година във връзка с подобряване на ситуацията. „Гражданите и гостите на Варна могат да бъдат спокойни. Зоните за къпане са благоприятни от Златни пясъци до град Бяла“, подчерта д-р Катя Янева.

Д-р Катя Янева уточни, че мониторингът на зоните за къпане се извършва по график. При установяване на неблагоприятни резултати и стойности по микробиологични показатели се пристъпва към учестено пробонабиране, което се случва в рамките на от 3 до 7 дни след излизане на подобен резултат. Ако не настъпи подобрение, инспекцията предприема съответните административни мерки.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов