in

Туристи в наш черноморски курорт луднаха по мистериозен газ (ВИДЕО)

Кадър: Канал 3

Туристи луднаха по мистериозен газ в Слънчев бряг. Химичното вещество се предлага в балони, които се зареждат от компактни розови флакончета с неустановен произход и съдържание. Рекламира се като райски газ, съобщава „Дарик“.

Курортът буквално е превзет от дилъри на „райски газ“. Търговците са дислоцирани по възловите алеи, създали са широка дистрибуторска мрежа, а стоката се предлага без никакъв контрол. Касови бележки също не се издават. В НАП – Бургас не е регистриран нито един търговец на райски газ. Казусът не е на дневен ред и в Българската агенция по безопасност на храните. Нито в Регионалната здравна инспекция. От МВР твърдят, че нямат сигнали за инциденти. Това, по презумпция не налага, и проверка на място.

Репортер установи, че клиентите вдишват химичното съединение от балони. Те се зареждат от капсули под налягане. Цената между 5 и 10 лева за балон – в зависимост от големината.

Ефектът е мигновен. Вдишалите изпадат в екстаз, смеят се без видима причина, пеят, скачат, танцуват без музика и падат по улиците. Търговци твърдят, че газът е безвреден.

Уверяват, че до момента инциденти не е имало. „Това не е медицинска газ, от който ти окапват зъбите“, каза пред наш репортер дистрибутор. (Чуйте още в звуковия файл)

Срещу сумата от пет лева директно на място репортер на Дарик-Бургас също се сдоби с райски газ. Екипът ни е готов да предостави флакончето с газ за изследване от компетентните органи, при желание от тяхна страна.

Иначе, в медицината, райският газ се използва при анестезиология.

От краткото лого върху флакончето, става ясно, че производителят е от Австрия. Справка в интернет показа, че капсулите всъщност са консуматив, предлаган от фирма за гурме.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов