in

Съдят младеж, сключил договор с мобилен оператор с намерена лична картa

20-годишният Илиян Б. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за това, че противозаконно си служил с лична карта на друг с цел да заблуди представител на „Теленор“, за да сключи договор за мобилни услуги – престъпление по член 318 от Наказателния кодекс.

През май 2016 г. подсъдимият намерил изгубен портфейл с лична, дебитна и студентска карта и свидетелство за управление на МПС на свидетеля по делото А.Г. След като установил липсата на личните си документи, свидетелят подал сигнал в полицията и му били издадени нови, а старите обявени за невалидни.

На 28 юли 2016 г. Илиян Б. решил да си послужи личната карта на А.Г и да сключи на негово име договор за мобилни услуги с „Теленор“, тъй като имал неплатени сметки към мобилния оператор и не можел да ползва услугите им. На 21 септември 2016 г. „Теленор“ спрял предоставянето на услугата на А.Г. В офис на оператора той разбрал, че има неплатени задължения по втори договор с тях. Така след сигнал на потърпевшия проверка установила извършителя на престъплението Илиян Б., който доброволно предал документите, без личната карта, която обяснил, че изхвърлил.

Подсъдимият Илиян Б. е осъждан като непълнолетен за държане на наркотични вещества. Наложено му било наказание 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Престъплението, което е предмет на това наказателно производство, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов