in

29-годишен изнасили непълнолетна ученичка във Варна

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 29-годишният Стефан Б., който ще отговаря за изнасилване на непълнолетна ученичка, като употребил за това сила, както и за действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление спрямо същото момиче – престъпления по член 152, ал. 2, във връзка с ал. 1 и по член 150, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16 февруари 2017 г. около 19,45 ч. на път към автобусна спирка, където имала среща с приятелката си, пострадалото момиче минало по пътека между два хипермаркета във Варна. Зад храстите забелязало мъж, който бил с маска с прорези на очите и устата и с качулка. Малко по-късно мъжът неочаквано хванал за ръцете 17-годишната ученичка, която направила опит да се освободи от нападателя си.

За да не вика, мъжът запушил устата й с отскубната трева с пръст и въпреки молбите на момичето, извършил блудствени действия. След това изнасилил девойката и избягал.

Направената ДНК-експертиза по делото уличава извършителя, чийто ДНК-профил напълно съвпада с този на Стефан Б. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 1 март 2017 г. Предстои делото срещу 29-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане.

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов