in

Децата от ДГ „Крилатко“ във Варна отбелязаха празника на билките, слънцето и водата – Еньовден (СНИМКИ)

С много цветя и слънчево настроение децата от ДГ „Крилатко“ във Варна отбелязаха празника на билките, слънцето и водата – Еньовден. Тържеството на малчуганите уважиха председателят на ПК „Наука и образование“ към Общински съвет – Варна Славчо Славов и кметът на район „Младост“ Христо Христов.

Пременени в пъстри костюми и с венчета на главите, децата изпълниха празнична програма със стихове и песни. С изпълненията си те показаха колко много са научили за лечебните растения.

Специални гости на празника бяха музикантите от група „Контраст“ и народната певица Мария Иванова. Веселието завърши с еньовско празнично хоро, в което се включиха деца, учители и родители.

Най-цветният ден от лятото – Еньовден, се чества на 24 юни всяка година. Според вярванията на този ден различните треви и билки са най-лековити, особено на изгрев слънце. Традицията повелява на Еньовден да се берат „77 билки и половина“ – за всички болести и за една без име.

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов