in

Видеокамери и охранители пазят дюните на плажа в Несебър от хавлии и шезлонги

Снимка: atlantictour.bg

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър, съобщиха от фирма „Ауто фактор”- новият стопанин на ивицата, цитиран от Дарик.

От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение. Всяко нарушаване целостта на пясъчните образувания ще бъде записано и използвано като доказателство.

Видеотехниката е монтирана от наемателя на плажа, който е наложил пълна забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни образувания. Екзотичните несебърски дюни са част от концесията на ивицата и за опазването им пряка отговорност носи именно стопанинът на плажа. Това е заложено и в наредбите и изискванията в концесионния договор. Задължение на стопанина е и почистването на дюните. Прекият контрол за това е възложен на РИОСВ – Бургас.

Стриктно се следи да не се допусне поставянето на хавлии, преносими чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и др. върху пясъчните образувания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните.

От началото на сезона служители на екоинспекцията са извършили две изненадващи проверки на Южния плаж в Несебър, при които не са констатирани никакви нарушения. „Апелираме към всички летовници и граждани да опазват природата и да се съобразяват с наредбите”, заяви стопанинът на южната ивица в Несебър Кирил Спасов.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов