in

Внимание! Жегата води до ескалация на напрежение в старите варненски автобуси

Снимка: Pixabay

Високите температури при липса на климатик провокираха напрежение сред пътниците в някои стари варненските автобуси, пише Varna24.bg.

Плувнали в пот хора изливат гнева си върху контрольорките и шофьорите. Те от своя страна се оправдават, че нямат вина, просто част от градските возила са на преклонна възраст.

„Тук не се търпи. Ако на някой му прилошее какво ще правите?“, попита разлютена дама шофьор на един от тези стари автобуси.

„Ще викам линейка, какво? И ще правим дишане уста в уста докато дойдат докторите“, опита се да се пошегува водачът, за да тушира напрежението.

Този проблем е на път да се реши в най-скоро време, когато се очаква Варна да се сдобие с 15 нови градски автобуса.

На 30 юни изтича срокът за провеждането на търга, уточни неотдавна за медията шефът на Градски транспорт Злати Златев.

Возилата трябва да са новопроизведени, в серийно производство (неограничена серия), нископодови, соло, градски автобуси, с две оси, категория М3, клас I, отговарящи на изискванията по отношение на автобусите.

Предлаганите автобуси трябва да притежават сертификат за ЕО. Предвижда се доставката на автобусите да е заедно с диагностична апаратура с необходимия софтуер за ДВГ и скоростна кутия.

Стойността на поръчката е над 6.3 млн. лева без ДДС. В сумата влиза и обучението на водачи и монтьори.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов