in

Феновете на Спартак (Варна) разкриват скандален опит да се застрои стадион „Спартак“ (ВИДЕО)

Клубът на привържениците на Спартак (Варна) – „Синдикат 12“, разпространи до медиите ново писмо, в което разкрива намеренията на мястото на легендарния стадион „Спартак“ в морската ни столица да бъде застроен.

Предлагаме пълното становище без редакторска намеса:

С решение на Общинския съвет на Варна през 2006 година беше създаден Спортен комплекс „Спартак“ АД, с участието на фирма „Барет ауто“ и Община Варна. Последната апортира в дружеството общински имоти, включително стадионите „Спартак“ и „Локомотив“. Всичко това беше направено с цел търговското дружество да развива дейност и да издържа финансово ПФК Спартак (Варна). След като това не се случи, а футболният клуб беше фалиран, нямаше нищо по-логично от това акционерното дружество да се закрие и 60-те декара терени да бъдат върнати на Община Варна.

Вместо това мажоритарния пакет от акции беше прехвърлен на фирма „Инжстрой“ през 2010-та година, а на мястото на унищожения ПФК Спартак се създаде нов клуб. По думите на общинския съветник Янко Станев на една от сесиите, с помощта на новия инвеститор, варненският отбор трябваше да бъде възроден и върнат „там където му е мястото“ – т.е. в „А“ ПФГ. Нещо повече, един от шефовете на инфраструктурната фирма по това време обещаваше, че до 2014-а ще бъде построен нов и модерен стадион на мястото на стария.

Всички знаем какво последва през годините. Но наглостта на собственика „Инжстрой“ не спира дотук. На заседание на ОбС Варна на 10.05.2017, представителка на акционерите поиска от местния парламент да бъде дадена зелена светлина за инвестиционно проучване и бъдещо застрояване на общинските терени, независимо че търговското дружество продължава да съществува въпреки брутално нарушения обществен интерес.

Клубът на привържениците на Спартак (Варна) – „Синдикат 12“

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов