in

Шокиращи разкрития за Светослав от „Максуда“

Нов опит за старт на процеса срещу 28-годишния Светослав Стойков от варненското циганско гето „Максуда”, който ритна в гръб жена в берлинското метро, ще бъде направен днес, съобщава „Дарик“.

В средата на месеца делото беше отложено, след като адвокатите на подсъдимия поискаха отвод на една от съдебните заседателки заради предубеденост и ксенофия.

Защитниците показаха нейни писма от 2010 г. до местни вестници, в които тя критикува престъпността сред малолетните чужденци в Германия. Възражението на защитата беше уважено от криминалния съд в Моабит и процесът беше отложен.

На първото заседание не беше прочетен обвинителният акт, а пострадалата от Стойков жена, не присъстваше в залата.

Подсъдимият беше докаран в съда под полицейска охрана и през цялото време остана в стъклена клетка, до която достъп имаше само преводачката му от турски език.

Повдигнатите обвинения срещу българския гражданин от цигански произход са за нанасяне на тежка телесна повреда и за два случая на ексхибиционизъм. Наказанието, което го грози, е от 6 месеца до 10 години затвор.

Нападението над 26-годишната украинка беше извършено на 27 октомври 2016 г. на станцията на берлинското метро „Херманщрасе” в квартал „Нойкьолн”. Нищо неподозиращата жертва слиза по стълбите, когато е изритана в гръб. Тя полетява надолу и се приземява чак на перона, като при падането чупи ръка и получава наранявания по главата.

Хулиганската постъпка е заснета от камерите за видеонаблюдение. Записът обаче доби публичност два месеца по-късно, предизвиквайки вълна от възмущение в Германия. След разпространението на кадрите нападателят беше идентифициран и обявен за издирване.

Междувременно Стойков избяга заедно с жена си Цветанка при роднини в Ница. При завръщането им в Берлин с автобус той беше разпознат от шофьора и арестуван на гарата. Заради опасността отново да се укрие от средата на декември циганинът се намира в ареста.

Две седмици преди бруталното нападение на метростанцията Стойков е мастурбирал на публично място, заради което му са повдигнати обвиненията за ексхибиционизъм. Посред бял ден на паркинг той си свалил панталона и започнал да се самозадоволява пред две жени, а половин час по-късно повторил действията си пред друга жена в парк.

Светослав Стойков е родом от Добрич, но преди заминаването си живее с жена си Цветанка във варненското гето „Максуда”. Двамата имат три деца на възраст между 7 и 11 години, за които преди нападението в метрото се грижеха родителите на жената.

Циганинът е лежал два пъти във варненския затвор. Той е прекарал зад решетките общо една година заради грабеж и причиняване на катастрофа с пострадали. Стойков е бил разследван и заради побой и изнасилване на чичо си, който обаче по-късно оттеглил жалбата си.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов