in

Туристите на к.к. „Албена“ вече стигат до плажа с ескалатори (СНИМКА)

*Снимка: Varna24.bg

На 04 юли Албена пусна в експлоатация 3 ескалатора, благодарение на които гостите на хотелите в парковата зона на комплекса достигат до плажа само за 2 минути, пише Varna24.bg

Модерните съоръжения за придвижване са уникални за българското Черноморие. Те са с обща дължина 100 м, разположени в колона с две междинни площадки.

Движението е осигурено в посока към плажа от 07:30 до 11:30 ч. и в посока към парковата зона от 11:30 до 23:00 ч. Съоръжението е напълно безплатно за всички гости на ваканционното селище. Първите, които имаха възможността да се възползват от алтернативния вътрешен транспорт бяха от румънския град Брашов.

За сезон 2018 е планирано изграждането на още 3 ескалатора, което ще осигури постоянно движение и в двете посоки. Проектът е поредната „зелена“ инвестиция в Албена, част от екологичната мисия за опазване на уникалната среда в комплекса.

 

Снимка: Varna24.bg

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов