in

Прокуратурата: Няма завишение на нормите за радиация и опасност за населението във Варна

Няма завишение на нормите за радиация, показва проверка по сигнал, за която е уведомена и Районната прокуратура във Варна
Няма завишение на допустимите норми за радиация, както и опасност за живеещите в блока на бул. „Сливница“ и за населението във Варна. Това показват извършените няколко замервания в помещение, където след сигнал е извършена проверка, за която е била уведомена Районната прокуратура във Варна.
Сигналът е подаден в Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ за уред, излъчващ радиоактивно лъчение. В резултат на проверката е установено, че се касае за дефектоскоп с легална употреба, който се намирал в гаражно помещение на бул. „Сливница“ във Варна. Уредът, който служи за оценка на качеството при заваръчни дейности, е съхраняван в специализиран контейнер. Собственикът на фирмата притежава лиценз за извършване на дейности, контролирани от Агенцията по ядрено регулиране, а самият уред отговаря на стандартите.
Контейнерът с дефектоскопа е изнесен от гаража. Уведомена е Агенцията по ядрено регулиране.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов