in

Плувен маратон „1000 за 1000“ ще се проведе във Варна

Малкият маратон „1000 за 1000”, който организира шампионът на България ПСК „Черно море”, съвместно с Община Варна, ще бъде генерална тренировка за най-старото плувно състезание у нас – „Галата – Варна”. Първото издание на спортния форум, който е част от събитията, посветени на „Варна – Европейска младежка столица 2017” и няма състезателен характер, ще се проведе на 5-ти август.

„Поради огромния интерес към „Галата – Варна”, където традиционно участват много хора от страната и чужбина, това лято каним всички любители на плувните спортове на още един маратон – под мотото „1000 за 1000”, разясниха организаторите на събитието. Така спортният форум ще бъде и генерална тренировка за тези, които ще участват и на „Галата – Варна” на следващия ден, 6-ти август. Всички участници в 1000-метровия маратон ще бъдат застраховани. Събитието ще бъде обезпечено от ВМС на РБ, БЧК и квалифицирани спасители.

Сборният пункт е плажната ивица под ПК „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба” в 8,30 часа. Стартът е 2 часа по-късно. Организаторите апелират желаещите да вземат участие да поканят на събитието свои приятели и почитатели на плувния спорт – за публиката, която остане на брега, са подсигурени много музикални емоции, а за всички пулвци е предвидена томбола с много предметни награди.

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов