in ,

WizzAir откри база във Варна

Най-големият нискотарифен авиопревозвач в Централна и Източна Европа WizzAir откри своя база във Варна. Общо 8 целогодишни дестинации ще обслужва базираният в морската столица Airbus А320. Полети ще се извършват до международните летища на Ларнака, Дортмунд, Айндховен, Лондон, Милано, Тел Авив, Мюнхен, както и до Летище София.

„Благодаря на ръководствата на WizzAir и на Летище Варна за този проект. Това е огромна възможност за развитие на местната икономика и важна стъпка в усилията ни да превърнем Варна в дестинация за четири сезона“, каза кметът на града Иван Портних.

„Направената от нас инвестиция възлиза на над 99 млн. долара. Създадохме общо 36 нови директни работни позиции. Общо 333 хил. места в нашите самолети са вече в продажба, като планираме още през следващата година растеж от 11%“, каза Оуен Джонс, корпоративен директор на унгарския превозвач.

Домакин на събитието беше Улрих Хеппе – главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. За да посрещнат пристигащия от Дортмунт полет на WizzAir, на Летище Варна бяха също областният управител Стоян Пасев, почетният консул на Италия, представители на туристическия бранш. По традиция самолетът премина под водна арка, а танцьори от варненската хип-хоп формация The center поздравиха пътници и посрещачи.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов