in

Близо 60 бездомни кучета прибраха от курортите край Варна

Снимката е илюстративна

Служители от общинския приют за безстопанствени животни са прибрали от началото на летния сезон досега 58 бездомни кучета от курортните комплекси край Варна.

Улични животни се прибират постоянно и от центъра на града. Затова и приютът в Каменар, който е с капацитет от 197 места, вече е препълнен, съобщи зам.-кметът Тодор Иванов, цтиран от „Монитор“.

Той припомни, че според изискванията, животните трябва да бъдат върнати на същото място, след определения от закона срок, ако не им бъдат намерени осиновители.

Затова от администрацията се стараят максимално да удължат времето им за престой в питомника. Иванов отбеляза, че в процеса на прибиране на бездомните кучета са възниквали и пререкания с хора, които ги хранят в един от курортите.

„Местни отглеждачи“, както ги нарече той, се опитали да спрат общинските служители да си свършат работата, като изтъквали всякакави причини, но не поемали ангажимента да ги приберат в имотите си.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов