in

Варна ще бъде домакин на Национална доброволческа среща „Лято без риск“

Варна ще бъде домакин на Национална доброволческа среща „Лято без риск“, която ще се проведе на 26 и 27 юли. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции” към Община Варна.

Събитието се осъществява под патронажа на Кмета на Община Варна и е част от програма „Варна – Младежка Европейска столица – 2017“.

Организатори на доброволческата среща са Община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с Общинския съвет по наркотичните вещества, Местната комисия за борба с трафика на хора, Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Във форума ще участват над 100 доброволци от община Варна и страната – ученици на възраст 15–18 години, ползващи подхода „връстници обучават връстници“ и ангажирани с дейности по превенция на рисковото поведение сред младите хора.

В рамките на Националната доброволческа среща, младежите ще обменят опит и знания със свои връстници, ще планират и проведат превантивно-информационна кампания „Лято без риск“ сред жителите и гостите на гр. Варна.

Срещата ще бъде открита от Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, и Петър Манчев – зам. областен управител. Участие ще вземат Камелия Димитрова – секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, и д-р Пламен Попов – директор на Националния център по наркомании.

В събитието ще участват и 30 експерти от Общинските съвети по наркотичните вещества във Варна и страната, както и представители на местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните от област Варна.

В рамките на срещата ще се проведе и кампанията „Лято без риск“, която ще бъде в направленията „Синьо сърце“ – по повод 30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора, „Кажи „Не“ на дрогата!“, „Не шофирай, ако си пил!“ и „Пазя себе си, пазя и теб!“ – за опасностите, които крие рисковото сексуално поведение.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов