in

Откриха заграден плаж около Русалка с достъп само по вода

Снимка: Уикипедия

Снимка: Уикипедия

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че са открити нарушения на плажовете около Русалка.

Нарушенията били открити след като Ангелкова предприела внезапна проверка на плажове по Северното Черноморие, пише news.bg.

В хода на проверката са били инспектирани шест плажа в района на Русалка, като били констатирани редица нарушения.

Един от плажовете на залива Тауклиман се намирал в частен имот и достъпът до него бил изцяло ограничен. До плажа се стигало само по вода.

Другите 5 проверени плажа на Русалка също били неохраняеми. Там проверката установила, че се събират такси от плажуващите за това, че ползват инфраструктурата на комплекса. Според Ангелквоа това е недопустимо, защото по закон на туристите трябва да бъде осигурен безплатен пешеходен достъп до плажните ивици.

Министърът допълни, че на плаж Русалка-централен са поставени плажни принадлежности, за които няма издадено разрешение. На плаж Русалка-Каяк пък се отдавали кану-каяци без разрешение, защото там нямало и разрешение за воден коридор.

По всички случаи на нередности ще бъдат сигнализирани компетентните институции за констатираните нарушения. „Ще следим как се изпълняват предписанията“, заяви Ангелкова. Проверките били извършени съвместно с представители на МВР. По думите на Ангелкова проверките продължават до края на летния сезон.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов