in

3-ма в инфекциозното във Варна от летния грип

Трима пациенти с диагноза „Грип“ са били приети за лечение в Инфекциозната клиника на МБАЛ „Св. Марина” във Варна през изминалата седмица.

Двама от тях са от морската столица, а един от общините в областта. Двама от заболелите са на възраст между 15 и 29 години. Третият е по-възрастен.

През последните седем дни броят на засегнатите от остри респираторни заболявания продължава да расте, сочи справката на епидемиолозите. При 51 случая отчетени за предходната седмица, сега летните настинки са повалили 73-ма души, съобщиха за Moreto.net от Регионалната здравна инспекция.

Усложнения вследствие на остри респираторни заболявания са развили 9 души, като четирима от тях са на възраст между 30 и 64 години, един – над 64 години и четирима – между 5 и 29 години.

Летните възпаления на горните дихателни пътища засягат предимно деца и хора в работоспособна възраст. Броят на заболелите над 64 години е минимален – едва 7 души са потърсили лекарска помощ с диагноза остро респираторно заболяване.

През периода 21 – 27 юли във Варна са регистрирани още 63 случая на чревни инфекции срещу 71 от предходната седмица. През настоящите дни чревните инфекции са представени от 59 ентероколита, 3 случая на ротавирусни ентерити и 1 случай на салмонелоза.

От въздушно- капковите инфекции са регистрирани 18 случая на варицела и 3 случая на скарлатина.

През изминалата седмицата има регистрирани 3 случая на заболели от Лаймска болест. Има съобщени с бързи известия 29 лица ухапани от кърлеж.

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов