Рогът на изобилието се изсипва във Варна – с милиони разтоварват трафика, обеща премиерът (СНИМКИ)

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, организирана от кмета. В срещата участваха представители на кабинета и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Варна заслужава перспектива. Градът има и други дейности, освен туризма, посочи Борисов.

Той припомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна, и съобщи, че правителството предлага две мерки в това отношение.

Първата е разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата,

Втората мярка е изграждане на нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището. Чрез нея няма да има нужда камионите да се качват на бул. „Република”, обясни премиерът.

Финансирането ще бъде от бюджета и от ЕИБ, а дали изпълнението ще се организира от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, посочи Борисов.

 

Премиерът каза още, че приоритетни за правителството са също ремонтът на Математическата гимназия и изграждането на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

След тежкия инцидент: Отвориха магистрала “Хемус” край Невша

Евакуираха Айфеловата кула заради въоръжен мъж