in

Напрежение във варненското село Каменар! Кметът: Бият наред без да жалят жени и деца

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Напрежение цари във варненското село Каменар, където полицаи и мотористи са нахлули и са започнали да бият наред без да подбират, съобщи Varna24.bg, цитирайки кмета на селото Светослав Райков.

Ето фрапиращия му разказ:

„Към 13 часа минаха 5-6 моториста, три или четири патрулки и един полицейски микробус. От тях скокнаха разярени мъже и започнаха да бият наред в селото, без да жалят жени и деца. Никой не ми даде обяснения какво става. Разбрах само, че тези полицаи не са от нашето Второ РПУ, а от друго място. Защо беше тая акция, каква вина имаха жените и децата не разбрах. В момента в селото има четири патрулки на Второ РПУ. Хората са изплашени, как да имат доверие на властта, как да вярват, че полицията ще ги защити, след като самите полицаи участваха в тая грозна история. Има едно момче със счупен нос, друго е с избити зъби. Биха с бухалки…Сега цари огромно напрежение. Хората излязоха и около 300 човека са блокирали в момента пътя Каменар-Куманово. Аз се опитвам да успокоя хората, съветвам ги утре да отидат да си пуснат медицински свидетелства и подадат жалба в полицията. Как е възможно именно властта да създава етническо напрежение между хората, не мога да го проумея“, разказа с тъга кметът на селото.

Говорителят на варненската полиция И. Милева съобщи за Нова Варна, че в 14.30 е подаден сигнал от мъж в Каменар, който твърди че е бил бит и са изпратили екипи на място.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов