Министърът на туризма: “И това лято очакваме ръст на туристите – между 7 и 10%” (ВИДЕО)

Снимка: bnr.bg
Снимка: bnr.bg

Mинистърът на туризма Николина Ангелкова в предаването “Тази сутрин” каза: “И това лято очакваме ръст на туристите – между 7 и 10 процента”.

Тя уточни, че до момента туристите по морето са 3,3 млн., а за периода май – октомври ще са близо 5,3 млн. С близо 3% са се увеличили българските туристи, отчете министърът.

Относно критиките към алкохолния туризъм и шума в „Слънчев бряг” тя призова да не се слагат всички курорти под общ знаменател. По думите й „Слънчев бряг” носи голям приход всяка година.

Тя коментира и казуса с излъганите туристи, които са направили резервацията си чрез сайта „Травел пазар”, който все още работи, тя уточни, че се надява тези дни да приключи проверката на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и ГДБОП.

Ангелкова призова при резервации хората да правят проверка в сайта на министерството на туризма дали туроператорът имат застраховка, в случая с излъганите това лято туристи операторът няма застраховка, уточни тя.

В тази връзка от министерството на туризма обмислят създаване на Гаранционен фонд, който да поема щетите от некоректни туроператори.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Определен е концесионер на морски плаж “Бургас-север”

Българин се опита да изнесе 5,2 кг. хероин зад граница (СНИМКИ)