in

Заведенията във Варна – от висок лукс със среден клас обслужване до плажна дървения с ужасен алкохол

В последно време във Варна да си намериш такси и маса в крайбрежен ресторант се оказва мисията невъзможна. Заведенията се резервират със седмици напред.

За жалост, това се отрази и драстично на услугата, която на места е потресаващо зле. Докато някои основни вериги ресторанти, които имат задоволяваща репутация се справят малко под средното ниво, което е ОК, в сравнение с много от заведенията, които се крият зад новите фасади на Алея първа или по продължението и.

Положението е повече от потресаващо. Едва ли има някой, който очаква, че ще получи качествено обслужване и добра храна и алкохол, но при достигането на поръчката до Вас, в повечето случаи може да получите директен нокаут от изпаренията на приближаващата ви чаша.

Също така предупреждаваме варненци: Следете сметката, която заплащате! Някои барове ще ви таксуват с напитки, които дори не сте помисляли да си поръчвате. В конкретни случаи разликата достига до 30-40лв. надписана сметка.

Все пак има и заведения, които определено държат на качеството. Ще си позволя да си изкажа личното мнение, на база общи впечатления, без да претендирам, че съм експерт. А тези, които не съм споменал, или са ми направили лошо впечатление, или никакво.

Разбира се, всеки от вас може да си каже мнението под публикацията. Подреждам ги от „Най-добрите“ надолу:

Барове:
1. „Пунта Кана“
2. „Кални Бани“
3. „Захир“
4. „Кубо“

Ресторанти:
1. „Капитан Кук“
2. „Терасата“
3. „БМ“
4. „Хепи“

Дискотеките няма да ги коментирам, защото според мен тя е само една.

Това все пак е лично мнение, което съм убеден че много съграждани споделят.
Автор: Георги Костов

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.