Кметът на Варна: “Три мащабни инфраструктурни проекта вече са в ход”

Снимка: Live.Varna
Снимка: Live.Varna

Три мащабни инфраструктурни проекта за решаване на проблема с трафика във Варна вече са в ход.

Това сподели кметът на Варна във своя фейсбук профил.

“Началото поставихме заедно с премиера Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов, Николай Нанков , Ивайло Московски, с шефа на АПИ – Дончо Атанасов и вицепремиера Каракачанов. Благодаря на премиера и на правителството за голямата подкрепа за Варна!

С новите обекти ще разрешим дългосрочно сериозни проблеми в града. Първият проект – доизграждане на бул. „Левски“, е най-големият инфраструктурен проект от десетилетия във Варна. Ще построим продължението на булеварда от кръстовището на ВиК до крайбрежната ул. „Девня“.

„Левски“ ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна.

Пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава под тях.

Така той ще изпълнява предназначение на скоростно трасе, а централната част на града ще си отдъхне от трафика. Финансирането – 75 милиона лева, ще бъде осигурено от правителството.

Започваме работа и по продължението на бул.”Сливница” и включване към магистрала “Хемус”. Третият обект, който започнахме, е основен ремонт и разширение с две ленти на ул.„Мара Тасева“ в Аспарухово, част от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“.

Инвестициите в район “Аспарухово” продължават и с цялостен ремонт на бул.”Народни будители” и бул.”Първи май”.

Предстои изграждането на рибарското пристанище и социализация на парка в Аспарухово.”

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Хвърлен фас е причината за пожара в бургаския квартал “Лазур”

Президентът възхвали военните ни моряци при посещението си във Варна (СНИМКИ)