in

Туристи плащат за счупени чадъри и шезлонги в Равда

Туристи плащат за скъсани чадъри и потрошени шезлонги на плажа „Равда-Академика“.

Предвижда се в договорите с наематели и концесионери да се въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на морски плаж „Равда-Академика“, пише Дарик.

„Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво“, уточни още Ангелкова.

Скъсани чадъри, потрошени шезлонги, информационни табели с невярна информация – това откри министърът на при инспекция на морски плаж „Равда-Академика“.

На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са в окаяно състояние, заяви министърът. И допълни,че това е задължително, не само, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, но и за да се гарантира качество на услугата, за която туристите заплащат.

„Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво“, каза Ангелкова.

Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа, подчерта тя.

„Преди време бе получен сигнал за поставена табела „частен плаж“ върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на „Равда ХТИ“ от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата. По думите му табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да си гарантират безплатната сянка. Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж“, коментира министърът.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов