Хвърлен фас е причината за пожара в бургаския квартал “Лазур”

Гъстият дим в бургаския жк. “Лазур” е от пламнали строителни материали. Огънят избухнал в района на блок 81 в комплекса, който в момента се санира.

Бързата реакция на пожарникарите спасила Бургас от огромна трагедия, пише Флагман.

Източници разкриват вероятната причина за пожара. Засега версията за огнената стихия е една – живущ от горните етажи е хвърлил незагасен фас от терасата си и причинил огнената стихия.

На място е пристигнал един екип на пожарната, който за секунди е потушил огъня, благодарение на което цял блок се размина от огромна трагедия.

Изгорели мазилки, именно те причинили гъстият черен облак, дървени греди, които са били подготвени да се поставят на скелето, както и бои.

“Тази селска постъпка можеше да причини огромна трагедия. Трябваше да стане най-лошото, за да се научат. Всеки ден хвърлят фасове отгоре и поставят в риск както собствения си живот, така и на другите. Тук има и сухи треви, които могат да пламнат на секундата. Ако не беше светкавичната реакция на огнеборците, сега щяхте да пишете за изгорели домове на хората”, казаха пред репортер на Флагман.бг свидетели на огнения ад.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Четири бели лъвчета се родиха на Световния ден на лъва (ВИДЕО)

Снимка: Live.Varna

Кметът на Варна: “Три мащабни инфраструктурни проекта вече са в ход”