in

Ден за ремонти във Варна! Започна и ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово (СНИМКИ)

Първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“ започна днес – ремонт на ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово.

На старта на строителните дейности присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Владислав Горанов, Николай Нанков, Ивайло Московски, вицепремиерът Красимир Каракачанов, шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Строителството, на стойност около 6 млн. лв., предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал море-езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, обясни кметът на Варна Иван Портних.

Той благодари на премиера за подкрепата на правителството за район „Аспарухово“ – за изграждането на охранителните канали, за терена на „Рибни ресурси“, както и за съвместната работа по проекта за новото рибарско пристанище.

„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира, персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си.

Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат“, каза Бойко Борисов. Той допълни, че е оптимист за изграждането на газовия хъб край Провадия.

Анонс беше направен и за предстоящото посещение на френския президент Еманюел Макрон, с който вече били водени разговори за индустриално сътрудничество. „Не е случаен факта, че срещата ще е тук. Искаме Варна да стане перлата на Черноморието“, каза Бойко Борисов.

На събитието бяха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, народни представители, районни кметове.

Снимка: Live.Varna

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов