in ,

Какво време ни очаква днес?

По Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури 19-24 градуса. Ще е предимно слънчево, по-късно следобед във вътрешността на района ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Ще остане горещо с максимални температури 32-37 градуса, по Черноморието 28-33. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 25-28 градуса.

На 12-ти вечерта и през нощта срещу 13-ти, пред приближаващ студен фронт, в Северозападна България ще има условия за мощна конвективна облачност, валежи, гръмотевична дейност и силни пориви на вятъра. Възможни са градушки.

Встраната отново ще е слънчево и горещо. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

Вечерта в западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, вятърът там ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

През нощта срещу неделя, на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури. Възможни са значителни валежи и градушки.

Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива предимно купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 28°, на 2000 метра – около 20°.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов