in

Започна ретроградният Меркурий – какво не трябва да правим?

На 13 август започна ретроградното движение на Меркурий, което ще продължи до 5 септември, разказва „Дарик“.

Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със средна продължителност от три седмици. От всички планети, Меркурий е единствената, чийто ретрограден ефект се усеща от повечето хора.

Това време не е подходящо за стартиране на нови дейности, водене на важни преговори и подписване на договори, тъй като е възможно впоследствие условията да се изменят и това да не е във ваша полза.

Не е време и за покупки, особено на техника и превозни средства. Ако правите такива, бъдете сигурни, че си пазите гаранцията в случай, че ви се наложи да я ползвате. Качеството на покупките е възможно да е по-ниско или да имат някакъв дефект, който да се прояви по-късно.

Времето не е подходящо също и за пътувания освен ако не е до места, които са ви познати и вече сте посещавали. Ако по времето на този период създавате нови познанства, възможно е те да са нетрайни.

През периода на ретрограден Меркурий можете да довършвате отдавна започнати дела, да изяснявате стари ситуации и отношения. Добре премисляйте решенията си преди да действате.

Това е най-доброто време за вътрешна работа, за равносметка и ретроспекция, както и за освобождаване на това, което вече не ви е нужно. Опитайте също така да обмислите думите си преди да се изказвате и се стремете към по-съдържателна и дълбока комуникация.

Ценно е да си припомним, че мислите се превръщат в думи, думите в дела, а те от своя страна изграждат живота ни. Затова през този период е добре да се учим на съзнателно общуване и добро обмисляне на поведението си.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов