in

Майка съди болница за милиони, след като неволно задуши бебето си

Снимката е илюстративна

Майка от Орегон, САЩ, съди болница за 8,6 милиона долара след като случайно е задушила четиридневното си бебе в болничното легло.

Моника Томпсън разказва, че няколко дни след като синът ѝ Джейкъб бил роден през август 2012 година, медицинска сестра поставила новороденото в леглото до нея за кърмене. Според майката бебето е било поставено там посред нощ, докато тя е спяла под въздействие на лекарства. Моника Томпсън неволно е задушила бебето и когато се събудила, то не реагирало.

Джейкъб получил мозъчно увреждане и бил поставен на командно дишане, се казва в заведения иск. Шест дни по-късно лекарите съобщили на родителите, че бебето е в необратима кома. Детето било на десет дни, когато родителите се съгласили да изключат животоподдържащите му системи.

Делото е заведено миналата седмица в Мълтнома, Орегон.

Говорител на болницата е дал изявление пред пресата, че болницата не може да коментира случая, докато не го преразгледа. Отказва да коментира и болничната политика по отношение на съвместното спане на новородени в общо легло заедно с майките им.

Местен вестник в Орегон цитира сайта Adventist Health и негова публикация със съвети за безопасност на новородените. В един от съветите се казва: „педиатрите твърдят, че е опасно за бебетата да спят в едно и също легло с родителите си.“ Американската педиатрична асоциация също препоръчва бебетата и родителите да не спят в общо легло.

Освен болницата, Моника Томпсън съди и медицинската сестра, участвала в инцидента. Ищцата твърди, че е била все още упоена и замаяна от лекарства, когато е открила, че синът ѝ не се движи. Жената повикала медицинска сестра и след като никой не се появил, тя „понесла сина си към коридора и се развикала за помощ“.

„Споделям нашата история с надежда, че никоя друга майка няма да преживее същото и да страда заради трагедия, която е напълно предотвратима. Това, което ни сполетя, можеше лесно да се избегне, ако медицинските сестри си вършеха работата“, казва Моника Томпсън в изявление, направено чрез адвоката ѝ.

Искът е за щети и страдания, причинени на бебето, както и заради жестоката емоционална травма от непредумишленото убийство на първородното дете на Моника Томпсън. Изисква се и сума за покриване на медицинските разноски по лекуване на депресията и посттравматичния стрес, които Томпсън е получила в следствие смъртта на сина си.

Източник: time.com

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/